Ενημέρωση για τις ενέργειες της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. σχετικά με το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Αντικατάσταση – Ανασύνθεση του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Αττικής.
30/01/2023
Θερμές Ευχές από τον Προέδρο και το Δ.Σ. της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Αττικής.
13/04/2023

Ενημέρωση για τις ενέργειες της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. σχετικά με το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Αρ. Πρωτ:22 Αθήνα, 20.02.2023

ΠΡΟΣ:
Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Μέλη Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
ΘΕΜΑ : «Ενημέρωση για τις ενέργειες της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. σχετικά με το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας».


Συνήλθε σήμερα 20.02.2023 το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. με κύριο θέμα την θεσμοθέτηση του επικίνδυνου και ανθυγιεινού επιδόματος μετά τις τελευταίες γνωστές επί του θέματος εξελίξεις. Στη συνεδρίαση παρέστη και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ Γρηγόρης Γερακαράκος, στο πλαίσιο του συντονισμού της δράσης των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας για το θέμα αυτό.

Αφού προηγήθηκε η τοποθέτηση του Προέδρου της Ομοσπονδίας μας, στην οποία για μια ακόμα φορά εκφράστηκε η αποφασιστικότητα του συνδικαλιστικού μας φορέα για την προώθηση και διεκδίκηση του δίκαιου και διαχρονικού αιτήματος των πυροσβεστών, εν συνεχεία ο Πρόεδρος της Π.Ο.Α.Σ.Υ. κ. Γερακαράκος τοποθετήθηκε επ’ αυτού εκφράζοντας για μία ακόμα φορά τις ίδιες αγωνίες και την ωριμότητα πλέον ενός αυτονόητου αιτήματος, ενώ υπήρξε ταυτόχρονη ενημέρωση και ανάλυση για τα νέα δεδομένα που έχουν δρομολογηθεί στο χώρο μας μετά την τελευταία μονομερή κυβερνητική πρωτοβουλία. Ωστόσο επιβεβαιώθηκε ότι στην αυριανή σύσκεψη εργασίας των Ομοσπονδιών θα αποφασιστεί το πλαίσιο δράσεων για την αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων των συναδέλφων που εκπροσωπούμε, με κυριότερο το φλέγον διαχρονικό ζήτημα της επικινδυνότητας της εργασίας μας.

Πέραν όμως αυτών, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αποφάσισε ομόφωνα σειρά πρωτοβουλιών όπως,το ζήτημα να τεθεί άμεσα και επιτακτικά προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης στον οποίον έχει ήδη αποσταλεί αίτημα για επείγουσα συνάντησή μας, ενώ συνάμα να προγραμματιστεί σειρά επαφών με αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, προκειμένου να ληφθούν οι αναγκαίες πολιτικές αποφάσεις και δεσμεύσεις. Η πολιτεία οφείλει να άρει άμεσα την ανισότητα που δημιουργεί η χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής – επικίνδυνης εργασίας σε συγκεκριμένες κατηγορίες του πυροσβεστικού προσωπικού, με βάση και μόνο το τυπικό κριτήριο της ένταξής τους στο ένα ή το άλλο μισθολόγιο, γεγονός που όπως ήδη έχουμε εκφράσει οδηγεί σε ευθεία παραβίαση της αρχής της ίσης μεταχείρισης του προσωπικού.

Σε κάθε περίπτωση καλούνται, ενόψει των δράσεων της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., οι Πρωτοβάθμιες Ενώσεις και όλοι οι υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματος να βρίσκονται σε ετοιμότητα για δράσεις και ενέργειες που θα αποφασιστούν.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Ο Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

   

Leave a Reply